امروزه یک از بهترین راه های کسب درآمد در تلگرام یا اینترنت تولید پادکست های صوتی و فروش آنهاست. اینکار بسیار ساده است و بعد از ضبط چندتا پادکست، حسابی راه و روش انجام اینکار دستتون میاد و بسرعت پادکستهای بعدیتان را تولید خواهیدکرد. این مقاله درواقع خودآموز ساخت پادکست صوتی در پنج گام عملی است و مطمئن باشید که میتوانید از همین الان شروع کنید. سعی شده تا حد ممکن خلاصه بشه تا شما حوصلۀ خواندنش رو داشته باشید.
گام اول برای تولید پادکست:
ابتدا بایدمشخص کنید در پادکست خود دربارۀ چه چیزی میخواهید صحبت کنید. علاوه براینکه موضوعتان کاملاً باید مشخص باشد حتماً باید سرتیترها و عناوین موضوعتان را نیز معلوم کنید. من بیش از چهارده سال هست که درزمینه های مختلف علوم کامپیوتر آموزش مالتی مدیا میسازم و تقریبا برای تمام شرکتها کار کرده ام ولی هیچوقت بدون نوشته، حتی یک جمله هم رکورد نکرده ام. شما علاوه براینکه به موضوع موردنظرتان باید مسلط باشید حتما سعی کنید قبل از رکورد صدا، شرح درسی برای خودتان مهیا کنید. اینکار باعث میشود در مرحلۀ ویرایش کارتان خیلی راحت تر شود.
گام دوم برای تولید پادکست:
لوازم و تجهیزات سخت افزاری خودتان را آماده کنید. خیالتان راحت! در اوایل کار استفاده از لوازم و دستگاه های ضبط گران قیمت به هیچ وجه ضروری نیست.
ابزاری برای رکورد صدا
اشتباه نکنید! نیاز به یک میکروفون درجه یک و گران قیمت ندارید. شما میتوانید با تلفن همراه ویا میکروفون کامپیوتر شخصی خودتان صدایتان را رکورد کنید مطمئن باشید به مشکلی برخورد نخواهید کرد. بسیاری از افراد مشهور در فضای مجازی پادکستهای خودشان را با همین ابزارهای دم دستی ضبط میکنند و به شهرت و ثروت میرسند.
ولی اگر دوست دارید کیفیت صدایی فوقالعاده در ضبط را تجربه کنید، میتوانید یک میکروفون که همراه گوشی هست یا از نوع یقهای که حتماً به تلفن همراه و کامپیوتر شما متصل شود تهیه کنید.
نکته: اگر از موبایل خو برای ضبط پادکست استفاده میکنید باید بعداً فایل صوتی ضبط شده را برای ویرایش به کامپیوتر منتقل کنید.
نصب نرم افزارِ ویرایش صدا
درحال حاضر حتی از موبایلتان هم میتوانید برای ویرایش صدا استفاده کنید. اما من همواره از کامپیوتر و نرم افزار حرفه ای Audiotion برای اینکار استفاده میکنم. اینکار باعث میشود که کمبودی که از بابت نداشتن میکروفون گرانقیمت پیش می آید براحتی جبران شود.
البته به غیر از Audiotion برنامه های بسیاری برای ویرایش صدا وجود دارند مثل: Audacity یا WaveCut Audio Editor یا Sound Forge که حتی برخی از آنها نسخۀ موبایلی هم دارند. اما من برنامۀ ادوب آدیشن رت به تمام اینها ترجیح میدهم.
گام سوم برای تولید پادکست:
پس از فراهم کردن سخت افزار مثل میکروفن یا احیاناً کارت صد شما باید سرفصلها را مشخص کنید. حتی اگر کاملاً به موضوع مسلط هستید و دقیقاً میدانید که چه چیزی قرار است بگوئید بازهم توصیه میشود کاغذ خودکار را را بردارید و سرفصلها و تیترهایتان را بنویسید. البته من خودم دقیقاً تک تک جملات و حرفهایی که میخواهم صدا برداری کنم را یادداشت میکنم اما اینکار را به شما توصیه نمیکنم. چون وقتی شما متنی را از روی کاغذ میخوانید، صحبتها و گفتههایتان شاید نتواند شور و جذابیت را القا کنند. همین مساله باعث میشود تا پادکستهایتان مورد استقبال قرار نگیرند.
گام چهارم برای تولید پادکست:
حداقل یکبار تمرین کنید و یک اجرای آزمایشی داشته باشید. شاید با خودتان بگویید اینکار لزومی ندارد. ام با انجام اینکا شما میتوانید مشکلات احتمالی مانند قطع بودن میکروفون، تمام شدن باطری یا زنگ خوردن تلفن همراه وسط ضبطرا شناسایی کنید. پس اجرای آزمایشی کمک میکند تا قبل از ضبط صدا مشکلات احتمالی یا مزاحمتهای محیط اطرافتان را پیدا کرده و آنها را رفع کنید.
گام پنجم برای تولید پادکست:
کمالگرایی را کنار بگذارید و ضبط صدا را شروع کنید! اگر از روی کاغذ میخوانید، کتابی حرف زدن را کنار بگذارید و راحت باشید تا استرس را از خودتان دور کنید. اگر احیاناً درمیان کار، جمله ای را نتوانستید درست بیان کنید هیچ مشکلی نیست دوباره آنرا بگویید. بعدا موقع ویرایش کردنِ صدایتان، آنرا حذف میکنید. سعی کنید مخاطب را غرق حرفها و مطالب جذاب خود کنید و نه تن صدایتان. شاید بهتر باشد در میان صدایتان گاهی مکث کنید و امکان ویرایش سادهتر را برای خودتان مقدور کنید. یادتان باشد که فواصل خالی و سکوتها را بعداً براحتی با نرمافزار میتوانید حذف کنید. پس بین پاراگرافها و مباحثتان، مکثها و سکوتهایی کوتاه داشته باشید تا ویرایشی به مراتب آسانتر را تجربه کنید. پس از موفقیت در رکورد صدایتان باید ویرایش آنرا را شروع کنید.
بهترین فرمت (یا همان پسوند) برای ذخیره و به اشتراکگذاری پادکستهای شما همچنان MP3 هست.
برخی از شما عزیزان از من پرسیدهاید: ”ما دانش فنی زیادی نداریم و اصلاً نمیدانیم چطور باید کار با نرمافزارهای ویرایش صدا را بیاموزیم”. برای پاسخ به شما همراه و دوست گرامی لطفاً این فیلم زیر را را دنبال کنید:
<
پیشنهاد چهارراه آنلاین: راه اندازی وبسایت بدون برنامه نویسی و بدون هزینه!